NAČRTUJMO MESTA PAMETNEJE

Modelur vam bo pomagal …

Nekaj naših strank …

KAJ JE MODELUR?

Modelur je programsko orodje za parametrično urbanistično oblikovanje. Modelur na podlagi vnesenih regulacijskih določil in podatkov iz 3D modela mesta sproti, med samim oblikovanjem, izračunava vse ključne urbanistične kazalce. Na ta način ima oblikovalec vedno pregled nad vrednostmi parametrov zazidave in zlahka primerja različne rešitve in se odloči za najprimernejšo.

Na ta način so oblikovalcu takoj dostopne vse pomembne informacije, na podlagi katerih izbere najustreznejšo rešitev.

ZAKAJ MODELUR?

Productivity 250px

Povečajte svojo učinkovitost

Modelur smo razvili z namenom, da oblikovalcem ponudimo orodje, ki olajša parametrično oblikovanje in je tudi preprosto za uporabo. V Modelur smo vključili nabor orodij, ki tudi za polovico skrajšajo čas, potreben za izdelavo osnovne oblike zazidave.

Zoning Rules 250px

Delajte znotraj regulacijskih določil

Modelur je prvo orodje, ki vsebuje popolnoma novo metodo oblikovanja znotraj interaktivnega prostora rešitev. Nova metoda samodejno prilagaja posamezne stavbe regulacijskim določilom (npr. višino ali namensko rabo) prostorskega načrta. Posledica je izjemno lahko preverjanje določil prostorskega načrta, saj se vsaka stavba samodejno prilagodi lokalnim pravilom glede na svojo lokacijo, hkrati pa je avtomatično že skladna z določili prostorskega načrta.

Design Alternatives 250px

Hitro preverite variantne rešitve

Z Modelurjem lahko hitreje izdelate, primerjate in ocenite različne oblikovalske rešitve. Pri odločanju so vam na voljo kvalitativni (3D model) in kvantitativni podatki, zato lažje in hitreje primerjate različne rešitve in izberete najboljšo.

Well Informed Decisions 250px

Dobro informirane odločitve

Modelur sproti izračunava vse ključne urbanistične kazalce medtem ko prostor oblikujete. S tem vam omogoča sprejemanje preverjenih odločitev vse od začetka vašega projekta. Obenem preverja, ali je oblika zazidave skladna z določili prostorskega načrta in vas v primeru kršitev na to opozori. Ker imate na razpolago vse ključne informacije, s tem zagotavlja da sprejemate najboljše možne odločitve in povečuje zaupanje v vaš projekt.

Focus On Design 250px

Osredotočite se na obliko, ne številke

Z uporabo Modelurja pridobite svobodo oblikovanja, medetem ko sprotno mletje številk prepustite računalniku.  Izračunani urbanistični kazalci so lahko vseskozi prikazani na zaslonu, s čimer z lahkoto sledite zastavljenim ciljem vašega projekta. Vsaka sprememba se avtomatično in sproti izrazi tudi v številkah.

Povejte še svojim prijateljem!

Smo ponosni člani

Recent News

19Jul 18

5 of the world’s most sustainable building materials

New eco-friendly, sustainable building materials have emerged to reduce the environmental impact of building construction and operations. To determine how eco-friendly a certain building material is, we must consider several factors. For example, materials that are locally sourced don't use…

Read more